Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Vermoeid gezicht? Tips tegen een vermoeide uitstraling en huid

14-08-2021

Bent u het helemaal zat om regelmatig opmerkingen van collega’s, vrienden en familie te horen zoals ‘’Voel je je wel goed?’’, ‘’Slechte nacht achter de rug?’’ of ‘’Slecht geslapen?’’? Dat is volledig begrijpelijk, want hoe vervelend is het om dit soort opmerkingen te horen. Zeker als u zich eigenlijk wel goed voelt en dus helemaal niet vermoeid bent! In dit artikel zullen we de oorzaken van het hebben van een vermoeid gezicht toelichten en zullen we u tips geven om dit probleem te verhelpen. Wanneer mensen zeggen dat iemand een vermoeide uitstraling heeft, bedoelen ze meestal dat de ander last heeft van:
– Wallen of donkere kringen onder de ogen;
– Een doffe en bleke huid;
– Rode ogen;

Er zijn mensen die er continue vermoeid uitzien, ook als ze zich fitter dan ooit voelen en heerlijk geslapen hebben. Misschien bent u ook wel zo’n iemand en wilt u hier graag van af? Gelukkig kunt u er iets aan doen!

1. Donkere kringen of wallen onder de ogen

Donkere kringen of wallen onder de ogen, ontstaan veelal als een gevolg van slechte voeding, onvoldoende slaap, stress en vermoeidheid. Wanneer u dit probleem wilt verhelpen, zult u het dus bij de oorsprong aan moeten pakken en uw levensstijl eens goed onder de loep moeten nemen. Zo kunt u zorgen dat u meer mineralen en vitaminen binnenkrijgt uit de juiste voeding, zorgen dat u meer de tijd neemt om tot rust te komen, meer slapen, stoppen met roken, alcohol, meer water drinken, et cetera.

Het kan echter zo zijn dat de kringen en/of wallen onder uw ogen erfelijk zijn. Hebben veel mensen in uw familie last van deze kringen en/of wallen onder hun ogen? Dan kunt u er wellicht minder aan doen kunt u de wallen en/of kringen onder uw ogen het beste gaan camoufleren.

Wanneer u de kringen onder uw ogen graag wilt camoufleren, kunt u hier een concealer voor gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik tegen wallen onder de ogen. Dit type concealer heeft een wat rodere ondertoon die de blauwe ondertoon van de kringen compenseert. Wilt u een meer open en wakkere blik creëren? Dan kunt u, na het aanbrengen van de concealer, een klein beetje eyeliner boven uw ogen en wat mascara op uw wimpers aanbrengen.

Een andere optie die u zou kunnen overwegen, is uw oogleden laten behandelen door middel val laser. Een dergelijke behandeling is een ooglift of ooglidverstrakking. Als we verouderen, wordt onze huid minder elastisch. Dit wordt met name duidelijk bij de ogen en kan leiden tot ogenschijnlijk vermoeide ogen en slechter zicht. Een ooglidverstrakking zou dit voor u kunnen verbeteren. Pour Tous voert deze behandeling uit zonder dat hiervoor een operatieve cosmetische ingreep hoeft plaats te vinden.

2. Een doffe en/of bleke huid

U kunt een doffe huid bij de oorzaak aanpakken door aan een gezonde levensstijl te werken en meer te slapen, stress zoveel mogelijk te reduceren, goed te eten, te bewegen en meer tijd buitenshuis door te brengen. Ook is het wekelijks exfoliëren van uw huid naast de dagelijkse reiniging (’s ochtends en ‘s avonds) hierbij van belang.

Om een doffe huid in uw gezicht te verminderen kunt u make-up slim gaan inzetten. Dit kan u namelijk precies het stukje kleur geven wat uw huid op dit moment mist. Wanneer u gebruik maakt van kleur in uw make-up, zal dit helpen om u een stralende blik te geven. Het is zeer belangrijk dat u een foundation uitkiest die matcht met uw eigen huidskleur. Ook kunt u een beetje blush aanbrengen op uw wangen, dit geeft u een jeugdige en actieve uitstraling. Met een beetje eyeliner zullen uw ogen er ook meer wakker uit komen te zien.

3. Rode ogen

Zijn rode ogen bij u (mede) de oorzaak van uw vermoeide uitstraling? Dan komt dit vanwege gezwollen adertjes in uw ogen die het oogwit verkleuren, dit leidt tot een vermoeid lijkende blik. Ook hier zijn de oorzaken levensstijl gerelateerd; de grootste boosdoeners zijn het gebruik van alcohol en tabak. Ook slaaptekort speelt een grote rol. Daarnaast kunnen uw rode ogen voortkomen uit droge lucht, cosmetica die in uw ogen belandt, overmatig wrijven in de ogen, een allergie, urenlang naar een scherm kijken, een ontsteking, een infectie of het gebruik van contactlenzen. Heeft u naast uw rode ogen ook last van jeuk en/of pijn? Dan kunt u het beste uw huisarts raadplegen.

Rode ogen zijn helaas niet goed te camoufleren, behalve door het dragen van een zonnebril. Wel kunt u witte eyeliner gebruiken om de binnenste lijn van uw ogen in te kleuren. Hiermee geeft u uw ogen een frissere uitstraling. Blijven uw ogen er vermoeid uitzien? Leidt dan de aandacht meer af van uw ogen en leg de focus op uw lippen door middel van een mooie lipstick of lipgloss. Wanneer u hierbij kiest voor een opvallende en frisse kleur, kan het uw hele gezicht een opkikker geven. Ook heeft u hierna niet veel make-up meer nodig, omdat het zoveel voor uw gezicht en uitstraling kan doen.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu