Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Veel gestelde vragen over definitieve ontharing

Is IPL-ontharing ook laserontharing?

Zowel IPL als ELOS zijn GEEN lasers! Beide worden vaak ten onrechte lasers genoemd maar zijn veel minder effectief dan bijvoorbeeld de Soprano ICE. Zowel IPL als ELOS ontharing zijn lichtflitsmethodes die gebruik maken van een Xenon flitslamp. Zo’n lamp produceert een volledig spectrum aan licht en is hiermee veel minder effectief. De Soprano ICE PLATINUM levert een lichtbundel op 3 golflengtes: 810nm, 755nm en 1064nm. Deze golflengtes zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek benoemd tot de meest effectieve golflengtes om haren te verwijderen.

Is pijnloos ontharen echt pijnloos?

De Soprano ICE is op dit moment de enige diodelaser die echt pijnloos kan ontharen. De Soprano XL, de voorganger van de Soprano ICE die in 2006 werd geïntroduceerd, was al een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld de Lightsheer. Maar omdat de klant aangaf de behandeling niet altijd pijnloos en prettig te vinden, is besloten een handstuk te ontwikkelen dat absoluut pijnloos is. Dit heeft geleid tot de introductie van de Soprano ICE met een uniek en innovatief handstuk dat extreem kan koelen en in combinatie met de verfijnde SHR-techniek is de behandeling uitermate veilig en comfortabel. Cooler ontharen kan niet !

Kunnen neus- of oorharen definitief onthaard worden?

De Soprano ICE is het enige laserapparaat dat voorzien is van een speciaal hulpstukje (tip). Hiermee kan heel nauwkeurig de grens van de baardgroei worden bepaald, maar kunnen ook neusharen of haartjes tussen de wenkbrauwen heel precies verwijderd worden.

Vindt er eerst een intakegesprek plaats?

Bij Pour Tous krijgt u eerst een gratis intakegesprek. Het intake gesprek is bedoeld om u te informeren over de behandeling en om te bepalen of wij u veilig kunnen behandelen. Dat doen wij aan de hand van een vast protocol waarbij wij uw huid analyseren en de contra indicaties met u doornemen. Het intakegesprek is daarnaast bedoeld om u de gelegenheid te geven vragen te stellen over de behandeling. Wij streven ernaar u een zo goed mogelijk beeld te geven van de behandeling en het resultaat dat u kunt verwachten.

Moet ik de haartjes in het te behandelen gebied vooraf scheren?

Om de behandeling zo goed als mogelijk voor te bereiden vragen wij u om het te behandelen gebied 2 tot 3 dagen van tevoren te scheren. We kunnen aan de stoppeltjes goed zien welke gebieden we moeten laseren. Op deze manier kunnen we u nog beter behandelen.

Kan ik de kosten van de behandeling declareren bij de verzekering?

Veel ontharingsklinieken adverteren met de slogan dat “ontharingsbehandelingen vergoed worden”. Dat is echter onzin en is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de polisvoorwaarden en heeft niets met de ontharingskliniek te maken. Over het algemeen wordt het definitief ontharen van het lichaam namelijk niet vergoed. Behandeling van haargroei op het gezicht wordt over het algemeen wel vergoed. Wij kunnen u vooraf een goede inschatting geven of u de kosten (deels) terugkrijgt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de aanwezige haargroei. Ter indicatie moet u rekenen op 20 minuten van het ontharen van de oksels en 40 minuten voor de onderbenen. Beide voorbeelden zijn inclusief de voor- en nabehandeling zoals het aanbrengen van geleidende gel en het aanbrengen van aloe vera crème na de behandeling.

Kan ik meerdere gebieden tegelijk laten behandelen?

De behandelduur met de Soprano ICE PLATINUM is relatief kort ten opzichte van andere systemen. Door het relatief lichte handstuk en de grootte van de tip is de Soprano ICE PLATINUM uitermate geschikt om meerdere gebieden tegelijk te behandelen. Tijdens het intakegesprek geven wij u een goede inschatting van de behandelduur. We geven overigens interessante kortingen wanneer u meerdere gebieden tegelijk laat behandelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied en de haargroei. Met bijna 20 jaar ervaring in definitieve ontharing kunnen wij met enige trots zeggen dat u met Sporano ICE PLATINUM minder behandelingen nodig heeft dan met andere systemen. De combinatie van het werken op drie golflengtes, de SHR-techniek en het extreem koelende handstuk waarmee de geleiding van de warmte uiterst effectief verloopt, maken dit mogelijk.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het gebied. Voor behandeling van het gelaat moet u rekenen op 4-6 weken en voor het lichaam gemiddeld 8. Voor het behandelen van de rug houden wij een interval van 10 tot 12 weken aan voor het beste resultaat. Deze interval is noodzakelijk, omdat haren groeien in een cyclus en alleen vernietigd kunnen worden in de zogenaamde groeifase. De groeifase is de fase waarin de haar in direct contact staat met de haarwortel. Behandeling in deze fase leidt tot het beste resultaat.

Kan ik behandeld worden als ik zwanger ben?

Wij behandelen u niet als u zwanger bent. Dat heeft vooral te maken met uw hormoonhuishouding die tijdens uw zwangerschap uit balans is en de resultaten van de behandeling negatief kunnen beïnvloeden.

Mag ik in de zon voor ik word behandeld?

U kunt ook behandeld worden als u in de zon bent geweest. We raden u echter aan om een paar dagen voordat u behandeld wordt, niet te zonnen. De zon zorgt ervoor dat het pigment in de huid geactiveerd wordt wat de effectiviteit van de behandeling negatief kan beïnvloeden. Het is belangrijk goed te zorgen voor uw huid. Dat betekent dat wij uw huid niet onnodig willen belasten.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Houd er rekening mee dat de haartjes die behandeld zijn uitvallen. In de dagen na de behandeling lijkt het alsof de haartjes doorgroeien maar u zult zien dat deze loskomen en uitvallen. Verder is het belangrijk om de behandelde huid rust te geven. Ga daarom niet meteen de zon in. Gun uw huid rust!

Is definitief ontharen echt definitief?

In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.


Wat onze klanten vinden
8 / 10

Ruim 20 jaar kom ik als klant bij Pour Tous. Wat voor mij de belangrijkste redenen zijn voor mijn bezoek: ter zake deskundig, vernieuwend, betrouwbaar, kritisch, meedenkend, hygiënisch.

Lees meer
Willy
10 / 10

Voor een ieder die de Erbium pixel laserbehandeling overweegt de doen. IK ZEG DOEN. Wat een mooie methode om de huid er mooi,fris en er strakke te laten uitzien. Juliette neemt rustig de tijd om  

Lees meer
Jacqueline

Bekijk alle beoordelingen

Menu