Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Tips en trucs voor het voorkomen en behandelen van een vette huid

10-07-2018

Vindt u het ook zo vervelend als u ’s morgens in de spiegel kijkt en uw voorhoofd, neus en kin glimmen u tegemoet? Persoonlijk vind ik dat erg storend. Met name in de zomer of wanneer ik uit wil gaan. Een vette huid is echter niet alleen vervelend omdat uw huid ervan gaat glimmen. Een vette huid is ook onhygiënisch. Met een vette huid krijgt u sneller last van mee-eters, puistjes en verstopte poriën. In dit artikel laat ik u weten hoe u een vette huid het beste kunt behandelen en verzorgen.

De oorzaken van een vette huid

Om uw huid te beschermen tegen kou, hitte, bacteriën en andere invloeden van buitenaf maken de talgklieren in uw huid talg aan. Iedere huid heeft deze talgklieren. Wanneer u last heeft van een vette huid, maken de talgklieren meer talg aan dan nodig is. Hierdoor ontstaat er een laagje talg dat dikker is dan normaal en gaat de huid glimmen. Het grootste probleem van een overschot aan talg is dat het zorgt voor mee-eters, puistjes en verstopte poriën. Helaas heb ik hier zelf ook veel last van. Vooral van een glimmende neus! Andere oorzaken van een vette huid kunnen zijn:

• Veranderingen in de hormoonspiegel tijdens de puberteit
• Het gebruik van een anticonceptiepil
• Zwangerschap
• Een verandering in uw voeding
• Een te warme omgeving
• Verzorging van de vette huid

Hieronder staan enkele tips waarmee u uw verzorgingsroutine aan kunt passen. Door deze tips te volgen zal uw huid minder vettig worden.

1. Reinigen

Het reinigen van uw huid is ontzettend belangrijk. Vooral wanneer u een vette huid heeft.
Wij zijn geen voorstanders van 2x reinigen op 1 dag. De huid krijgt dan een signaal dat er te weinig talg is, deze is immers weggehaald en gaat dan overcompenseren. Liever in de avond goed reinigen en in de ochtend opfrissen met een lotion.
Gebruik voor het reinigen bovendien een product dat een antibacteriële werking heeft en speciaal ontwikkeld is voor de vette huid. Door goed te reinigen verkleint u de kans op ontstekingen en puistjes.

2. Verzorgingsproducten

Als u last heeft van een vette huid is het belangrijk om een reinigingsgel te gebruiken die het vuil en vet goed verwijdert. Kies bovendien altijd voor een product dat geschikt is voor een vette huid. Deze producten kunt u krijgen bij de drogist en de apotheek. Er is ontzettend veel keuze, dus er is gegarandeerd een product dat u prettig vindt en als u het niet zeker weet, kunt u altijd een medewerker om advies vragen.

Als u last heeft van een extreem vette huid kunt u na het gebruik van de reinigingsgel ook nog een tonic of reinigingslotion gebruiken. Op deze manier weet u zeker dat uw huid helemaal schoon is. Als u last heeft van een vette huid kunt u de huid beter niet vaker dan één keer per week scrubben.

Om de huid te beschermen moet er altijd een laagje vet aanwezig zijn. Het is dus niet de bedoeling om uw huid zo te reinigen dat deze helemaal vetvrij is. Reinig uw gezicht dus niet met producten die daar niet voor bedoeld zijn, zoals zeep of douchegel. Deze producten zijn veel te agressief en ontvettend om op uw gezicht te gebruiken. Met het gebruik van de juiste producten kunt u een droge, trekkerige en schilferige huid voorkomen.

Tot slot is het gebruik van een goede dag- en nachtcrème heel erg belangrijk. Kies ook hierbij voor producten die geschikt zijn voor een vette huid. Ook hierbij is het belangrijk om goed advies te krijgen. Mensen gaan vaak rigoureus over op alles uit de lijn voor een vette huid van reiniger tot aan crème toe. Ook dat is te veel reinigen waardoor de huid kan reageren door te gaan overproduceren.

3. Make-up

Wanneer u last heeft van een vette huid kunt u het beste zo min mogelijk make-up gebruiken. Als u toch graag make-up wilt dragen is het belangrijk om goed te kijken naar wat erin zit. Producten als foundation en poeder moeten vrij zijn van olie. Indien mensen een goede minerale make up lijn hebben, dan werkt dat positief door. Aan mineralen kunnen namelijk geen bacteriën hechten. Acne wordt veroorzaakt door de P.acnes. en een goede mineralen make up heeft hier geen invloed op. Bovendien blijft deze make up luchtig op de huid liggen en verstopt hij niet de talgklieren.

4. Blotting papier

Veel mensen kennen het nog niet, maar het is echt een geweldige uitvinding: blottingpapier. Blotting papiertjes zijn speciaal ontwikkelend om snel overtollig vet van de huid te verwijderen. Hiermee kunt u een glanzende T-zone dus in razend tempo weer mooi mat krijgen. Ga met een blotting papiertje over een stukje glimmende huid en uw huid zal weer mooi mat zijn.

5. Voeding en beweging

Gezonde en verse voeding is voor iedereen belangrijk, maar wanneer u een vette huid heeft helemaal. Daarnaast is het raadzaam om voedingsproducten te kiezen met veel vitamine B. Denk bijvoorbeeld aan noten, bonen en producten op basis van gist. Drink daarnaast veel water. Sporten en bewegen is ook zeer belangrijk wanneer u last heeft van een vette huid. Bewegen helpt bij de afvalstoffenafvoer en stimuleert de bloedcirculatie.

Wilt u meer weten over acne behandelingen? Neem dan contact met ons op.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu