Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Tattoo verwijderen

Is uw tatoeage niet meer wat het is geweest?
Heeft u spijt van uw tatoeage?
Of heeft u persoonlijke redenen om uw tatoeage te laten verwijderen?
Wij kunnen u helpen!!

Hoe werkt de tatoeage laserbehandeling?

Voor het verwijderen van tatoeages maken we bij Pour Tous gebruik van de Q-Switched Nd:YAG laser van Alma lasers. Met deze laser schieten wij pulsen tot zo’n 1,5 tot 2 millimeter in de huid, waar de inktdeeltjes van de tatoeage zich bevinden. De laserpulsen worden omgezet in warmte en zorgen ervoor dat de inktdeeltjes uiteen vallen in nog kleinere nanodeeltjes. Deze kleine inktdeeltjes worden vervolgens door onze eigen afweercellen afgevoerd. Het proces van afbreken en afvoeren duurt tot wel 8 weken na de laserbehandeling.

BIG geregistreerde huidtherapeut

Laserbehandelingen worden bij Pour Tous door of onder begeleiding van huidtherapeuten uitgevoerd. Wij voldoen hiermee aan de nieuwe wet die minister Bruins door wil laten gaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig ?

Het aantal laserbehandelingen dat nodig is verschilt per tatoeage. Zo zijn tatoeages die uitsluitend uit donkere kleuren bestaan zoals zwart en blauw meestal met 5 tot 6 behandelingen te verwijderen. Dat komt omdat deze donkere kleuren het laserlicht goed kunnen absorberen. Voor tatoeages met kleuren als paars, oranje en groen, zijn soms wel 10 of meer behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. Factoren die daarnaast een rol spelen zijn het soort inkt dat is gebruikt en de diepte waarin de tatoeage is gezet.

Is de verwijdering van de tattoo pijnlijk ?

Het gevoel dat u ervaart bij het verwijderen van een tatoeage met de Q-Switched Nd:YAG laser is te vergelijken met het zetten van de tatoeage. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, koelen wij uw huid gedurende de behandeling met een Zimmer cooler; hierin zijn wij de enige in Utrecht!! Dit is een cooler die koude lucht op uw huid blaast en de pijn enorm vermindert.

Kan de tatoeage geheel verwijderd worden ?

Meestal kan de tatoeage in zijn geheel verwijderd worden. Echter in sommige gevallen kan de tatoeage niet geheel verwijderd worden. Dat heeft vooral te maken met de bestanddelen die aan de inkt zijn toegevoegd. Zo zijn de meeste tatoeages tegenwoordig gezet met inkt die is samengesteld uit plantaardige bestanddelen. Maar er zijn ook inktsoorten toegepast op basis van synthetische en zelfs metaalachtige deeltjes. Toepassing van deze inktdeeltjes leveren vaak bijzondere kleuren op maar zijn met de laserbehandeling vaak moeilijk of niet afbreekbaar. Al bij de eerste behandeling kunnen we vaststellen hoe de inkt reageert op de behandeling en een beeld geven van het te verwachten resultaat.

Wat gebeurt er met mijn huid na de laserbehandeling?

Het behandelde gebied zal het eerste half uur wit- glazig van kleur worden. Dit is normaal en is zelfs een goed teken. Het is een indicatie dat het pigment van de inkt de laserpulsen heeft geabsorbeerd. En dat is wat we willen!

De huid zal de eerste uren wat opgezwollen zijn en u zult een gloeiend gevoel ervaren op het behandelde gebied. Daarnaast ontstaan er door de laserbehandeling van de tatoeage in de meeste gevallen kleine wondjes. De behandelend laserspecialist zal uw huid na de behandeling verzorgen en afplakken met gaas.

Het verband mag er de volgende dag weer af. Het is belangrijk dat u uw huid vanaf dat moment goed verzorgt en beschermt. U krijgt daarom na de laserbehandeling onze nazorginstructie mee waar u verschillende adviezen kunt vinden over de verzorging van uw huid.

Afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied zal uw huid binnen ongeveer 1 tot 2 weken hersteld zijn. De behandelde huid kan wat lichter van kleur zijn maar herstelt zich in de loop van de tijd weer. Het is belangrijk dat u de zon gedurende 6 weken na de behandeling vermijdt.

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

De laserbehandeling is voor vrijwel iedereen geschikt. Wij kunnen echter geen tatoeages verwijderen bij mensen met een donkere huid. Dat heeft te maken met de hoeveelheid pigment dat in de huid aanwezig is. Daarnaast zijn er een aantal contra indicaties die met u worden doorgenomen tijdens ons gratis intakegesprek. Hierin bespreken wij uw wensen en de uitvoering van de behandeling. Als de situatie hierom vraagt, overleggen we met uw specialist of huisarts voordat we met de behandeling starten.

Prijslijst | Tatoeages verwijderen
Behandeling Prijs
tattoo 1 – 5 cm2 € 90,00
tattoo 6 – 10 cm2 € 105,00
tattoo 11 – 15 cm2 € 120,00
tattoo 16 – 20 cm2 € 135,00
tattoo 21 – 25 cm2 € 155,00
tattoo 26 – 30 cm2 € 170,00
tattoo 31 – 40 -cm2 € 190,00
tattoo 41 – 60 cm2 € 225,00
tattoo 61 – 100 cm2 € 275,00
tattoo 101 – 150 cm2 € 300,00
tattoo 151 – 200 cm2 € 345,00
tattoo 201 – 400 cm2 € 395,00

Wat onze klanten vinden
9 / 10

Ik werd gevraagd een stukje te schrijven over mijn behandeling bij Pour Tous. Normaal ben ik daar niet zo van maar omdat ik erg goed ben behandeld en tevreden ben over het resultaat wilde ik  

Lees meer
Peter
8 / 10

Ruim 20 jaar kom ik als klant bij Pour Tous. Wat voor mij de belangrijkste redenen zijn voor mijn bezoek: ter zake deskundig, vernieuwend, betrouwbaar, kritisch, meedenkend, hygiënisch.

Lees meer
Willy

Bekijk alle beoordelingen

Menu