Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Steelwratjes verwijderen

Een steelwratje, ook wel een fibroom of wild vlees genoemd, is een gesteelde goedaardige uitstulping van de huid. Steelwratjes hebben meestal dezelfde kleur als de huid en worden op den duur iets donkerder van kleur. Steelwratjes komen vooral voor op plaatsen als de oksels, liezen en de hals of nek.

Het ontstaan van steelwratjes

In tegenstelling tot gewone wratten ontstaan steelwratjes niet door een virus. De oorzaak van het ontstaan van steelwratjes is nog niet helemaal duidelijk maar het lijkt wrijving van de huid een belangrijke rol speelt. De wrijving bestaat bijvoorbeeld bij het dragen van kleding maar steelwratjes worden ook in verband gebracht met met scheren.

Behandeling van steelwratjes

Er zijn verschillende behandelingen om steelwratjes te verwijderen. Huisartsen knippen de steelwratjes soms weg onder verdoving. De wond die ontstaat moet meestal gehecht worden. Een andere methode is het bevriezen met vloeibare stikstof (cryotherapie). Dit is echter een minder effectieve behandelmethode.

Diathermie

Bij Pour Tous behandelen wij steelwratjes met Diathermie. Dit is een uiterst effectieve methode die het lichaam aanzet om de steelwrat op een natuurlijke wijze af te voeren. Bij Diathermie wordt een klein naaldje in het steeltje gebracht waardoor hoogfrequente wisselstroom wordt geleid die warmte opwekt. Door deze warmte wordt de bloedtoevoer naar het steelwratje vernauwd. Bij grotere steelwratje wordt deze handeling herhaald. Het resultaat is dat het steelwratje afgestoten zal worden door het lichaam. Dit gebeurt meestal binnen enkele dagen na de behandeling.

Prijslijst | Behandeling Steelwratjes
Behandeling Minuten Prijs
Behandeling coaguleren 15 € 69,00
Behandeling coaguleren 30 € 89,00

Wat onze klanten vinden
8 / 10

Ruim 20 jaar kom ik als klant bij Pour Tous. Wat voor mij de belangrijkste redenen zijn voor mijn bezoek: ter zake deskundig, vernieuwend, betrouwbaar, kritisch, meedenkend, hygiënisch.

Lees meer
Willy
10 / 10

Voor een ieder die de Erbium pixel laserbehandeling overweegt de doen. IK ZEG DOEN. Wat een mooie methode om de huid er mooi,fris en er strakke te laten uitzien. Juliette neemt rustig de tijd om  

Lees meer
Jacqueline

Bekijk alle beoordelingen

Menu