Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Rosacea

Rosacea: ontstoken haarvaatjes

Rosacea is een ongevaarlijke huidafwijking die het best te herkennen is aan de opvallend rode kleur van de wangen of de neus. Rosacea is eigenlijk een ontsteking van kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) die vooral voorkomt bij vrouwen van vanaf middelbare leeftijd. De oorzaak van Rosacea is nog onbekend, maar we kunnen de huidaandoening goed behandelen.

Roodheid en soms pijnlijk

De klachten die Rosacea met zich meebrengt ontstaan zeer geleidelijk. In eerste instantie beperken de klachten zich tot roodheid van de wangen, de neus, het voorhoofd en de kin. Vooral bij kou kan de rosacea soms pijnlijk aanvoelen. Maar ook het aanbrengen van make-up kan een prikkelend gevoel geven. Na enige tijd worden naast de roodheid, kleine haarvaatjes zichtbaar die niet meer vanzelf zullen verdwijnen. In sommige gevallen ontstaan ook rode bultjes of puistjes. Rosacea noemt men daarom ook wel acne rosacea.

Rosacea: doe er wat aan!

Als je vermoedt dat je rosacea hebt dan adviseren we je deze huidaandoening te laten behandelen. Rosacea gaat niet vanzelf weg en zal op den duur kunnen leiden tot een zogenaamde “drankneus” (verdikte en verkleurde huid van de neus) of een vorm van couperose.

De behandeling van Rosacea

De behandeling van Rosacea doen wij met de Harmony IPL 540nm. Dit een een veilige en effectieve methode. In de rode bloedkleurstof (hemoglobine) die zich in de zichtbare bloedvaatjes bevindt, wordt de energie van IPL (intense pulsed light) omgezet in warmte. Door deze warmte verandert de eiwitstructuren in de vaatwandjes die deels uiteenvallen en door het lichaam worden afgevoerd. De ontsierende adertjes verdwijnen hiermee op een veilige en effectieve wijze uit uw gezicht. De behandeling van Rosacea is overigens niet pijnlijk en is te vergelijken met een klein elastiekje dat tegen uw huid wordt geschoten.

Het resultaat

Uw huid zal direct na de behandeling wat rood zijn en warm aanvoelen. Dit zal echter binnen een uur voor het grootste gedeelte verdwenen zijn. In de een tot twee weken na de behandeling zal het lichaam de behandelde haarvaatjes afvoeren en zal het resultaat geleidelijk aan zichtbaar worden. Gemiddeld zijn ongeveer 3 tot 5 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.


Wat onze klanten vinden
8 / 10

Ruim 20 jaar kom ik als klant bij Pour Tous. Wat voor mij de belangrijkste redenen zijn voor mijn bezoek: ter zake deskundig, vernieuwend, betrouwbaar, kritisch, meedenkend, hygiënisch.

Lees meer
Willy
10 / 10

Voor een ieder die de Erbium pixel laserbehandeling overweegt de doen. IK ZEG DOEN. Wat een mooie methode om de huid er mooi,fris en er strakke te laten uitzien. Juliette neemt rustig de tijd om  

Lees meer
Jacqueline

Bekijk alle beoordelingen

Menu