Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Rood gezicht? Hoe kan men couperose bestrijden

23-09-2018

Heeft u ook zo’n last van rode wangen? Dan lijdt u misschien aan couperose, een veelvoorkomende (maar gelukkig ongevaarlijke) huidziekte die rode wangen, neus, voorhoofd en kin kan veroorzaken. Een zeer vervelend fenomeen dus. Vandaag vertellen we u wat de aanleiding van couperose kan zijn en hoe u het kan bestrijden.

Wat is couperose?

In sommige omstandigheden is het normaal dat ons gezicht rood kleurt, bijvoorbeeld door inspanningen, heftige emoties, stress, of de temperatuur. Deze roodheid is het gevolg van de bloedvaatjes in onze opperhuid die uitzetten en meer bloed doorlaten. Mensen die last hebben van couperose hebben extra gevoelige bloedvaatjes die te snel reageren op alle prikkels, met het sneller rood worden als gevolg. De haarvaatjes gaan ook niet meer verkleinen, waardoor de rode kleur blijft aanhouden.

Dit komt omdat de bloedvaatjes beschadigd zijn. Er is een continue bloed doorstroming die de rode kleur in het gelaat verklaart. Soms ziet men ook kleine rode lijntjes op het gelaat. Bovendien kan couperose ook bijeffecten hebben zoals gevoeligheid, jeuk en een branderige sensatie.

Wat veroorzaakt couperose?

Erfelijke factoren kunnen hierbij een rol spelen. Blanke mensen met een zeer lichte huid, bijvoorbeeld mensen uit Noord-West Europa, hebben een grotere kans last te hebben van couperose, omdat ze al zwakkere haarvaten hebben en een lichte huid waardoor de roodheid feller opvalt. Veel vrouwen ouder dan 40 krijgen wel in meer of mindere maten te maken met couperose.

Couperose vermijden

Hoewel er geen definitief geneesmiddel is, zijn er enkele trucjes die u kan toepassen om couperose zo veel mogelijk te voorkomen. Hieronder hebben we ze voor u opgesomd.

Temperatuur
Extreme koude of warmte vermijden is de boodschap. Bezoek liever zo weinig mogelijk sauna’s of bubbelbaden en wees extra voorzichtig tijdens de winter. Ook de zonnebank is geen goed idee. Er zijn gelukkig veel andere manieren om bruin te worden op de markt. Als u het gezicht wast, doe dit dan met lauw water.

Dieet
Vermijd alcohol of eten waar te veel kruiden op zit. Ook pikant voedsel kan u beter links laten liggen. Als uw eten nog gloeiend heet is, laat het eerst enkele minuten afkoelen voordat u aan de maaltijd begint.

Huidverzorging
Zorg ervoor dat u enkel milde producten gebruikt voor het gelaat zonder zeep, ook als u scrubt. Bij het buitengaan kan u de huid extra afdekken ter bescherming tegen kou en wind. Zorg er ook voor dat uw gezichtscrème een hoge SPF heeft en zeker goed de huid gehydrateerd houdt.

Lichaamsbeweging
Lichaamsbeweging is uiteraard gezond, maar zorg als u couperose heeft extreme inspanningen zo veel mogelijk vermijd, omdat het de haarvaatjes extra kan belasten..

Manieren en behandelingen om couperose te verminderen

De volgende zaken kan u proberen om couperose te verminderen of volledig weg te krijgen.

Verbergen van couperose met make-up
Hoewel het niet als permanente oplossing werkt, kan het helpen om een normaal leven te lijden als u couperose wegwerkt met simpele make-up. Foundation of concealer werkt perfect om de rode verkleuring van het gelaat te verbergen. Make-up met een groene ondertoon werkt hiervoor het beste. Denk er wel nog steeds aan dat het gebruiken van minerale producten aan te raden is.

Een IPL behandeling
Met deze IPL-behandeling wordt de energie van het licht geabsorbeerd door het bloed in het vaatje. Er ontstaat warmte wanneer het licht wordt geabsorbeerd door het bloed en de eiwitten stollen hierdoor in het bloed. De vaatjes smelten als het ware dicht. .Couperose IPL 540nm behandeling  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu