Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Pigmentvlekken laseren

Na verloop van jaren is het mogelijk dat op de huid meer pigmentvlekken verschijnen. Wanneer de huid veel in de zon komt, zoals vaak het geval is bij de handen en het gezicht, ontstaan donkere vlekken. Deze pigmentvlekken zijn te verwijderen door middel van een IPL (Intense Pulsed Light 540 nm) behandeling, met soms aanvullend productgebruik of bijvoorbeeld in combinatie met chemische peelings.

Soorten pigmentvlekken

– Ouderdomsvlekken (lentigo senilis)

– Zonnevlekken (lentigo solaris)

– Café-au-lait vlekken

Pigmentvlekken behandelen

Een IPL behandeling is een erg efficiënte methode om pigmentvlekken te doen verdwijnen. Gemiddeld duurt de behandeling slechts 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied. Afhankelijk van de diepte van het pigment, zijn er gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig. Komen pigmentvlekken voor bij u, dan is het belangrijk dat u in de toekomst gaat voorkomen dat het aanmaken van pigment verder verstoord wordt. Pigmentvlekken kunnen namelijk altijd weer terugkomen.

Voorafgaand aan de behandeling

Het is van belang om voor, tijdens en na de behandeling de zon te vermijden. Huid door de zon gebruind heeft een hoger risico op het verschijnen van pigmentvlekken, wat de huid niet ten goede komt. Vermijd de zon en zonnebank ten minste vanaf 4 weken voorafgaand aan de behandeling. Zelfbruiner mag 2 weken voorafgaand aan de behandeling niet meer gebruikt worden.

De behandeling zelf

De bruine kleur in een pigmentvlek wordt door de lichtflits van het IPL handstuk met hoge concentratie verwarmd, doordat de pigmentvlek deze lichtstraal absorbeert. Door de warmte die vrijkomt wordt het pigment vernietigd en vervaagt of verdwijnt zelfs de pigmentvlek. Deze behandeling voelt als een warm elastiekje die kort tegen de huid schiet en is door de gelijktijdige koeling erg goed vol te houden.
In de meeste gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Er dient ongeveer 2 tot 4 weken tijd tussen twee behandelingen in te zitten.

Achteraf

Na de behandeling kan het zijn dat er lichte zwelling, roodheid en/of donker verkleuren van de pigmentvlekken optreden. Doordat een door de zon gebruinde huid een groter risico inhoudt op pigmentvlekken en de behandeling met de laser daardoor minder efficiënt is, moet ook de eerste vier weken na de behandeling zon, zonnebank en/of zelfbruinende crème vermeden worden. Bovendien
adviseren we de huid elke 2 uur in te smeren met een zonnefactor van minimaal SPF 30 tot SPF 50.

Vrijblijvende afspraak

Alvorens de behandeling uitgevoerd wordt plannen we een vrijblijvend en kosteloos consult.
Dit om uw wensen te bespreken en een individueel behandelplan op te stellen voor het doen reduceren van pigmentvlekken.

Veel gestelde vragen rondom pigmentvlekken laseren

Hoe ziet de vlek eruit na de laserbehandeling?
De pigmentvlek kleurt vlak na de behandeling vaak bruin/rood. Ook kan deze een beetje gezwollen zijn. De daaropvolgende dagen kleurt de vlek donkerder, om dan meestal binnen 3 tot 5 dagen te verdwijnen of verminderen. In enkele gevallen kan het wegtrekken van de donkere verkleuring iets langer aanhouden.

Kunnen er in de toekomst weer pigmentvlekken ontstaan?
Ja, dat kan. Er bestaat altijd kans op recidief, ofwel terugkeer van (nieuwe) pigmentvlekjes. De zon is hier een bepalende factor in.

Hoeveel weken moeten er tussen twee behandelingen zijn?
Meestal wordt een behandeling eens per 2 tot 4 weken herhaald.

Prijslijst | Behandeling Pigmentvlekken
Behandeling IPL Prijs
Losse flits € 55,00
Wangen € 139,00
Wangen en neus € 149,00
Gelaat € 225,00
Hals € 125,00
Gelaat en hals € 265,00
Decolleté € 185,00
Decolleté € 275,00
Handen € 100,00

Wat onze klanten vinden
8 / 10

Ruim 20 jaar kom ik als klant bij Pour Tous. Wat voor mij de belangrijkste redenen zijn voor mijn bezoek: ter zake deskundig, vernieuwend, betrouwbaar, kritisch, meedenkend, hygiënisch.

Lees meer
Willy
10 / 10

Voor een ieder die de Erbium pixel laserbehandeling overweegt de doen. IK ZEG DOEN. Wat een mooie methode om de huid er mooi,fris en er strakke te laten uitzien. Juliette neemt rustig de tijd om  

Lees meer
Jacqueline

Bekijk alle beoordelingen

Menu