Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Ontharen bij mannen: laten zitten, scheren of definitief verwijderen

23-09-2018

Ook mannen kunnen wel eens ongewenste haargroei hebben, dat is niet alleen iets wat bij vrouwen voorkomt. Gelukkig kunnen we deze haren ook gewoon weghalen, bijvoorbeeld door een laserbehandeling of een IPL- behandeling. In dit artikel beschrijven we diverse manieren om te ontharen.

Ontharen met laser of IPL

Ieder mens of het nu een man of een vrouw is heeft ook wel last van overbeharing. Zo heeft de ene man meer beharing dan de andere man. Uw afkomst, leeftijd etc. heeft wel een bepaalde invloed op u beharing. Sommige mannen vinden hun overbeharing erg vervelend, voor deze mannen is een ontharingsbehandeling een uitkomst.

U kunt natuurlijk uw haren bleken, scheren of knippen, maar om voor langere tijd van uw overbeharing af te zijn in het beste om de haarzakjes kapot te maken. Doordat u de haarzakjes kapot maakt kunnen er ook geen haren er voor terug krijgen.
Dit kunt u doen door een laser of IPL- behandeling, waarvan een laserbehandeling bekend staat dat die het beste werkt.

Definitief ontharen voor mannen met laseren

Het laseren van haren staat bekend als de meest effectieve manier om overbeharing tegen te gaan. Bij een laserbehandeling worden de haarzakjes kapotgemaakt door de laserstraal en verdwijnen ze definitief. Voor het mooiste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Behandeling

Voor de behandeling gestart kan worden moet het apparaat eerst ingesteld worden op uw haarkleur en huidskleur. Verdoving is bij een behandeling niet nodig. Er zijn steeds meer apparaten op de markt die de laser combineren met automatische koeling. Dit geeft een verdovend effect waardoor de behandeling als aangenamer wordt ervaren.

Omdat laserstralen schadelijk zijn voor u ogen krijg u een beschermende bril op. Hoelang een behandeling duurt is afhankelijk van welk lichaamsgebied er is gekozen en hoe groot dat gebied is. Is het een klein gebied dan duurt een behandeling een paar minuten en anders wat langer. Een laserbehandeling duurt wat langer dan een IPL- behandeling
Bij laserbehandelingen zijn vaak 6-8 behandelingen nodig voordat u een resultaat ziet, bij een IPL- behandeling zijn er minstens 10 behandelingen nodig dus duurt het ook even voor u een goed eindresultaat heeft.

Herstel na een behandeling

Na een ontharingsbehandeling kunt u meestal gelijk naar huis, of verder met andere bezigheden. De behandelde huis kan nog wel erg geïrriteerd aanvoelen. Dit gaat in de loop van de dag wel over. Het helpt wel om de behandelde huid te koelen.

Het resultaat- permanent of niet

Vaak worden ontharingsmethodes aangeprezen als dat het haren permanent verwijdert en niet terugkomt. Alleen dat valt vaak heel erg tegen, vaak is dat maar 60% of 70% wat echt weg is. Het is wel zo dat hier laseren het meest effectief is, dat heeft een reductie van 80%.
Als er haren terug komen na de behandeling is het wel zo dat deze haren veel dunner en minder zijn. De beharing vermindert dus heel sterk, en de meeste mannen zijn dan ook meer dan tevreden met dit resultaat.
De behandeling verschilt van man tot man, er is ook een klein groepje waar een behandeling gewoon niet helpt of nauwelijks resultaat heeft. Meestal is dat van te voren goed in te schatten, maar bij een enkeling ook niet.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu