Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Oneffen huid en grove huid huidstructuur: tips en behandelingen van het gezicht

24-03-2020

Een onzuivere huid, grove poriën en een doffe teint zijn allemaal eigenschappen van een grove of oneffen huid. Dit is voor veel mensen onwenselijk, want een gladde en fijne huid geeft een jongere, gezondere en mooiere uitstraling. Maar wat is een grove of oneffen structuur van de huid nu eigenlijk? Wat kunt u er zelf aan doen en welke behandelingen bestaan er om dit tegen te gaan?

Oneffen huidstructuur uitgelegd

Een grove huidstructuur herkent u aan grote, aanwezige poriën en een doffe, grauwe teint. Dit gaat soms gepaard met acne-littekens. Een oneffen en grove huid is onwenselijk, omdat dit u een stuk ouder doet lijken dan dat u eigenlijk bent. Een oneffen huid ziet er daarnaast ook nog eens minder vitaal uit.

Het hangt deels af van uw huidtype of u een fijne of grove huid heeft. Een gecombineerd of vet huidtype is namelijk vaak wat grover qua structuur, omdat de poriën bij dit type huid wat meer “uitgerekt” zijn door de overtollige talgproductie. Hierdoor oogt een vettere huid vaak ook glanzender en dit is ook niet bevorderlijk voor de vitale uitstraling van de huid. Verder is een grove huidstructuur soms ook erfelijk bepaald, al is uw algehele gezondheid veel meer van invloed. Hoe u uw leven leidt, bepaalt namelijk voor een groot deel hoe uw huid eruit ziet.

Wat voor invloed heeft uw levensstijl op een oneffen huid?

Externe invloeden kunnen uw algehele huidconditie flink achteruit helpen. Zo zijn er ook een aantal factoren die uw huid grover zullen maken! Een grove huidstructuur, grote en zichtbare poriën en een doffe teint kunnen veroorzaakt worden door:

– Roken
– Alcohol drinken
– Overmatige blootstelling aan de zon
– Weinig slaap
– Te weinig water drinken
– Het consumeren van vet en suikerhoudend voedsel
– Het verkeerd reinigen of te weinig reinigen van de huid

De kans op het verkrijgen en behouden van een gladde en fijne huid wordt flink vergroot door een goede verzorging van uw lichaam en huid. Als u dus niet rookt, geen alcohol nuttigt, de zon vermijdt (of in ieder geval uw huid goed tegen UV-straling beschermt), gezond eet en uw huid goed schoonmaakt, dan is de kans groot dat u uiteindelijk een mooie, fijne en gladde huid zult krijgen. Het hebben van een grove en oneffen huid ligt dus niet alleen aan uw huidtype en erfelijke factoren, maar ook aan het nastreven van een gezonde levensstijl.

Wat te doen tegen een grove en oneffen huid?

Heeft u het idee dat uw grove huid niet zozeer te maken heeft met erfelijkheid of huidtype, maar meer met uw levensstijl? Dan kunt u het volgende doen om een gladdere, gezondere en minder grove huid te verkrijgen:

– Gezond eten
Eet voldoende vezels en zorg ervoor dat u genoeg vitamines, mineralen, goede vetten en antioxidanten binnenkrijgt.

– Voldoende water drinken
Water zorgt voor de afvoering van afvalstoffen en houdt uw huid soepel van binnenuit.

– Zoveel mogelijk de zon vermijden
UV-straling is zeer schadelijk voor de huid.

– De huid regelmatig schoonmaken op de juiste manier
Maak de huid tweemaal per dag schoon met zachte en verzorgende producten die passend zijn bij uw huidtype. Gebruik daarnaast een milde exfoliant (een tot twee keer in de week) om dode huidcellen te verwijderen, voor een zuivere en egale huid.

– Niet roken en drinken
Roken en alcohol drinken brengen veel schade toe aan de huid.

Behandelingen tegen grove en onregelmatige huidstructuur

Leeft u al erg gezond, maar blijft u toch een grove en oneffen huidstructuur houden, terwijl u eigenlijk liever een fijne en gladde huid wenst? Dan bestaan er gelukkig een aantal behandelingen die wellicht een oplossing kunnen bieden voor u:

– Fractional Erbium Pixel laser

Een behandeling met de Fractional Erbium Pixel laser zorgt er niet alleen voor dat uw huid gladder wordt, maar verjongt en verstevigt uw huid ook nog eens. Deze laser maakt piepkleine gaatjes in uw huid en stimuleert de fibroblasten (net onder de huid) om nieuw collageen te produceren. Dit resulteert uiteindelijk in een gladdere huid en minder zichtbare poriën.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze huidspecialisten.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu