Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Een mooie en gezonde huid

26-02-2016

Iedereen krijgt op een gegeven moment te maken met een oudere huid en rimpels. Of u nu man of vrouw bent. Vrouwen krijgen echter wel wat sneller rimpels dan mannen. De huid van mannen is namelijk dikker en vetter. En dit beschermt de huid beter tegen invloeden van buitenaf. Daarom is het juist als vrouw erg belangrijk om de huid goed te verzorgen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Waarschijnlijk was u tot uw dertigste niet erg bezig met de conditie van uw huid. Maar vanaf uw veertigste levensjaar begint uw huid te veranderen. Dan ontstaan de eerste kraaienpootjes en rimpels in het voorhoofd. En dit is lastig terug te draaien. De enige manier om uw huid dan weer strak te krijgen is een rimpelbehandeling of injectables.

Hoe ontstaan rimpels en hoe kunt u ze voorkomen?

Het is moeilijk te voorspellen op welk moment rimpels ontstaan. Dit hangt af van verschillende factoren. De eerste oorzaak van rimpels is het ouder worden van de huid. De hoeveelheid elastine en collageen in uw huid neemt af wanneer u ouder wordt. Uw huid wordt daardoor steeds minder veerkrachtig en minder elastisch.

Leefstijl en voeding spelen ook een grote rol bij het ontstaan van rimpels. Zo veroudert uw huid sneller door een tekort aan vitamines en een teveel aan alcohol, drugs en sigaretten. Ook koude, droge lucht en te veel zon dragen bij aan een snellere veroudering van de huid.

U kunt het verouderingsproces van de huid nooit helemaal stoppen. Maar het is wel mogelijk om het proces te vertragen. Het belangrijkste hierbij is om zo vroeg mogelijk te starten met het verzorgen van uw huid.

Tip 1: Hydrateren

Hydratatie is een van de belangrijkste dingen voor een gezonde huid. Van binnenuit hydrateert u uw huid door veel te drinken, ongeveer twee liter per dag. De gifstoffen worden zo beter uit uw lijf vervoerd.

Een andere manier om uw huid te hydrateren is door het gebruik van crèmes. Een vette dagcrème beschermt uw huid tegen invloeden van buitenaf. Ook kunt u een nachtcrème gebruiken om de de herstelprocedure van de huid ‘s nachts te bevorderen.

Het is tevens van groot belang om altijd gebruik te maken van zonnebrandcrème. UV-stralen kunnen uw huid namelijk erg beschadigen.

Tip 2: Voeding

Naast hydrateren stimuleert de juiste voeding het behoud van een gezonde huid. Probeer daarom van jongs af zo veel mogelijk natuurlijk en vezelrijk te eten. Eet voldoende noten, vis, groente, fruit en volkoren producten om uw huid in goede conditie te houden.

Tip 3: Vermijd alcohol, drugs en roken

Drugs, sigaretten en alcohol zijn altijd slecht voor uw gezondheid en uiterlijk. Nicotine zorgt met name voor een snelle veroudering van de huid. De stof zorgt voor een slechte doorbloeding van de huid, waardoor deze snel grauw en rimpelig wordt. Dit geldt ook voor het gebruik van drugs.

Het gebruik van alcohol heeft een slecht effect op de poriën. Door het drinken van alcohol worden de aderen wijder en de poriën grover. Dit veroorzaakt acne en rimpels.

Tip 4: Beweging en buitenlucht

Door veelvuldig te bewegen, stimuleert u de bloedcirculatie. Dit zorgt voor een strakke en mooie huid. Zeker wanneer u beweegt in de buitenlucht, verbetert uw huidconditie.

Binnenlucht in kantoren en huizen is vaak erg droog, zeker als de verwarming aanstaat. Zet daarom altijd zo veel mogelijk de ramen open. Of leg waterbakjes op de verwarming om een droge lucht te voorkomen.

Tip 5: Voldoende slaap en rust

U heeft vast wel eens gehoord van het ‘schoonheidsslaapje’. Wanneer u slaapt, is uw lichaam bezig met een herstelproces. Tijdens dit proces worden afvalstoffen afgebroken. Bovendien worden de cellen, onder andere de huidcellen, in uw lichaam vernieuwd. Van slapen wordt u dus letterlijk mooier.

Stress en negatieve gevoelens tekenen zich al snel op de huid. Probeer deze dan ook zoveel mogelijk te vermijden voor een gezonde en mooie huid.

Tip 6: De juiste make-up

Het allerbeste voor uw huid is om helemaal geen make-up te gebruiken. Maar als u toch foundation of blush wilt dragen, kies dan voor de beste variant. Vooral goedkope producten verstoppen de poriën en zorgen voor pukkels. Ook kunnen de parfums in make-up zorgen voor huidirritaties. U kunt daarom het beste parfumvrije en huidvriendelijke producten gebruiken. Deze zijn vaak wat duurder, maar ook een stuk beter voor uw huid.

Tip 7: Begin jong en blijf lachen

Alle bovenstaande tips werken het beste als u er op jonge leeftijd mee begint. Bent u al wat ouder en heeft u last van uw rimpels? Dan kunt u altijd nog kiezen voor bijvoorbeeld een rimpelbehandeling. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: met een lach op uw gezicht, een positieve uitstraling en goede energie vinden mensen u al snel mooi. Zelfs als u wat rimpels heeft.

Meer weten over huidverzorging of huidverbetering, bekijk dan alle mogelijkheden of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu