Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Ingegroeide haren verwijderen

26-02-2018

Haast iedereen die waxt of scheert heeft wel eens last van ingegroeide haartjes. Er zijn gelukkig manieren om dit te voorkomen. Als u er toch last van heeft, vertellen wij u graag hoe u dit probleem kunt verhelpen.

Hoe ontstaan ingegroeide haartjes?

Wanneer een eerder afgeschoren of uitgetrokken haar niet op de goede manier opnieuw naar buiten groeit, ontstaat een ingegroeide haar. Het haartje zit als het ware opgesloten in de huid. Het haartje blijft onder het huidoppervlak en kan gaan ontsteken of irriteren.

Scheren of waxen?

De ene persoon is gevoeliger voor het krijgen van ingegroeide haren dan de andere. Dit heeft bijvoorbeeld te maken het de dikte van uw huid. Wanneer u uw benen, oksels of bikinilijn scheert, heeft u minder snel last van ingegroeide haartjes. Als u waxt of epileert, kunnen de haren sneller ingroeien. Dit komt doordat het haarzakje geïrriteerd kan raken. Wanneer u scheert, scheert u de haar af tot op het huidoppervlak. Hierdoor is de kans op een ingegroeide haar minder groot.

De oorzaken van ingegroeide haren

De drie meest voorkomende oorzaken van ingegroeide haartjes zijn:
1. Scheren tegen de haargroei in: Ondanks dat u een gladder resultaat krijgt, is scheren tegen de haargroei in niet goed voor de huid. Deze kan namelijk geïrriteerd raken. En een geïrriteerde huid vergroot de kans op ingegroeide haren.

2. Dode huidcellen: Wanneer de huid dik is en veel dode huidcellen bevat, is het voor nieuwe haartjes lastiger om naar buiten te groeien. U kunt dit voorkomen door uw huid regelmatig te scrubben.

3.Gebruik van een bot scheermes: Wanneer u een bot scheermes gebruikt, trekt u als het ware de haartjes uit de huid. De haartjes worden rafelig en kunnen niet meer goed naar buiten groeien. Hierdoor ontstaat een ingegroeide haar. Kies daarom altijd voor een scherp scheermes.

Hoe verwijdert u een ingegroeide haar?

U herkent een ingegroeid haartje aan een verdikt haarzakje. Vaak is het dikke haarzakje ontstoken en is er wat pus ontstaan. U kunt het ontstoken haarzakje het beste met schone handen ontsmetten. Daarna knijpt u het puistje uit. Alle viezigheid wordt zo verwijderd. Vervolgens kunt u het haartje voorzichtig met een pincet verwijderen. Om verdere verspreiding van bacteriën te voorkomen, wast u de plek daarna met milde zeep.

Hoe voorkomt u een ingegroeide haar?

Ook in het geval van ingegroeide haren is voorkomen altijd beter dan genezen. Het belangrijkste is om de huid soepel, dun en schoon te houden. Dit kan het beste door regelmatig te scrubben. Zo verwijdert u alle dode huidcellen en kunnen haartjes makkelijk naar buiten groeien.

Gebruik voor een goed resultaat een scrub met een grove korrel, zelfs op uw bikinilijn, oksels of benen. Het is aan te raden om ongeveer drie tot vier keer per week te scrubben.

Bij voorkeur gebruikt u een scrub met salicylzuur. Dit ingrediënt werkt ontsmettend en ex foliërend.

Laserbehandeling tegen ingegroeide haartjes

Wanneer u uw lichaamsharen laat laseren, weet u zeker dat u nooit meer last heeft van ingegroeide haartjes. Een laser vernietigt namelijk zowel de haar als het haarzakje. Om het haar volledig te verwijderen, heeft u vaak een aantal behandelingen nodig. We geven u graag advies over de mogelijkheden die een laserhandeling voor u kan bieden. En vergeet niet; laseren doet geen pijn en de haren blijven jarenlang weg.

Meer weten of laser ontharen? Bekijk dan onze mogelijkheden.



  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu