Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Het verschil tussen een Brazilian wax en de bikinilijn harsen

10-07-2018

Het weg laten halen van overtollige beharing door middel van harsen is vooral populair bij vrouwen. Tijdens het harsen worden de haren met wortel en al verwijdert. Pas na drie tot acht weken komen de eerste haren weer tevoorschijn. Vooral in de zomermaanden en op vakantie wordt dat als een groot voordeel beschouwt. Hierdoor is ontharen namelijk geen dagelijkse bezigheid en houdt u tijd over voor leuke dingen. De twee bekendste methodes om te harsen zijn de Brazilian wax en de bikinilijn harsen.

De Brazilian wax

Tijdens een Brazilian wax behandeling wordt al het haar tussen de navel en de billen verwijdert. Dit is dus de meest rigoureuze harsbehandeling die er is. Al het haar in de buurt van de vagina en al het haar tussen de billen wordt bij een Brazilian wax verwijdert. Het verwijderen van alle haren is kenmerkend voor een Brazilian wax. Het is namelijk niet standaard dat al het haar boven de vagina verwijderd wordt. Zo wordt er vaak voor gekozen om een strookje haar of een driehoekje haar te laten staan. Een waxbehandeling waarbij niet al het haar in de buurt van de vagina en tussen de billen wordt verwijderd is geen echte Brazilian wax.

Even wennen

Het zal wel even wennen zijn om een Brazilian wax uit te laten voeren. Uw onderlijf moet namelijk helemaal bloot. Bovendien zal de persoon die u behandelt u vragen om verschillende ‘gênante’ posities aan te nemen. Dit is nodig zodat er voldoende ruimte is om de hars aan te brengen en te verwijderen. Voor de ontharingsspecialist is het natuurlijk al lang niet meer gênant, maar zelf moet u er waarschijnlijk wel even aan wennen om uw billen omhoog te steken en uw benen te spreiden.

Hardwax

Bij een Brazilian wax wordt gebruik gemaakt van hardwax. Als eerste wordt de hardwax op het harige gedeelte gesmeerd dat u wilt laten ontharen. Vervolgens zal de was stollen en van het lichaam af worden getrokken. De meeste mensen ervaren het eraf trekken van de was als behoorlijk pijnlijk. Bij een Brazilian wax is dit eraf trekken natuurlijk extra pijnlijk omdat het gaat om zeer gevoelige lichaamsdelen. Om een herstel te bespoedigen wordt er na het waxen talkpoeder en olie gebruikt. Zo kan de behandelde huid weer tot rust komen.

De bikinilijn harsen

Bij het harsen van de bikinilijn worden alleen de haren verwijdert die u kunt zien als u een bikinibroekje aan heeft. Het is niet gebruikelijk, maar u zou eventueel een bikinibroekje of onderbroek aan kunnen houden tijdens deze behandeling.

Hoeveel haar er verwijdert moet worden wanneer u de bikinilijn laat harsen is afhankelijk van uw bikinibroekje. Wanneer u een minuscuul bikinibroekje heeft, is het verschil met een Brazilian wax natuurlijk erg klein.

Softwax

Wanneer u uw bikinilijn laat harsen wordt over het algemeen gebruik gemaakt van softwax. Softwax heeft als voordeel dat het niet hard hoeft te worden. Het kan direct na het aanbrengen met behulp van een strip worden verwijderd. Het nadeel van softwax is dat het minder nauwkeurig is dan hardwax. Er blijven wel eens een paar haartjes zitten. Rondom gevoelige lichaamsdelen wordt daarom altijd hardwax gebruikt. Met hardwax worden alle haren sowieso in Eén keer goed verwijderd.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu