Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Last van een droge winterhuid? Met deze 6 tips komt u er snel vanaf!

06-12-2021

Veel mensen hebben ’s winters last van een drogere huid welke kan gaan jeuken, vlekjes kan krijgen of kan gaan schilferen. Herkent u dit probleem? Lees dan zeker verder, want hieronder beschrijven wij de zes beste tips om deze vervelende verschijnselen tegen te gaan. Maar hoe ontstaan deze huidproblemen nu eigenlijk? ’s Winters is de luchtvochtigheid veel lager. Ook produceert de huid ’s winters minder talg, wat voor het merendeel uit vet bestaat. Talg dient ertoe uw huid soepel te houden en deze te helpen vocht vast te houden en te beschermen. Wanneer uw huid minder talg aan gaat maken, kan dit bijvoorbeeld resulteren in schrale wangen, droge en gesprongen lippen en droge handen. Ook kunt u meer last krijgen van rosacea als gevolg van de grote temperatuurverschillen binnenshuis en buitenshuis. Ook kunt u, als u acne heeft, meer last krijgen van ontstekingen in de huid. Daarnaast kan rosacea in de winterperiode verergeren. Maar hoe lost u deze problemen op? Hieronder geven wij u zes tips om uw huid te herstellen zodat u weer kunt stralen!

1. Het aanbrengen van een beschermlaag op uw huid

Wanneer de temperatuur buiten lager is, bevat de lucht een lager vochtgehalte dan bij reguliere of hoge temperaturen. U kunt dan ook merken dat u, buitenshuis, relatief snel last kunt krijgen van een trekkende huid, droge lippen en/of droge ogen. Het is daarom goed om uw gezicht en lippen te helpen door hier een beschermlaag op aan te brengen in de vorm van een verzorgende crème voor het gezicht en een lippenbalsem voor uw lippen.

2. Het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten voor uw gezicht

Het is van groot belang dat u verzorgingsproducten gebruikt die uw huid niet verder uitdrogen. Dit is zowel van toepassing op lippenbalsems en gezichtsverzorgingsproducten als op douchegels of bodylotions. Ingrediënten die u dient te vermijden, zijn bijvoorbeeld alcohol, ethanol en alcohol denat. Voor douchegels komen hier de sulfaten bij, zoals sodium lauriel sulfaat en sodium lauret sulfaat. Deze producten verkleinen namelijk uw eigen huidbarrière, waardoor uw huid nog gevoeliger wordt en er sneller huidirritaties optreden. Daarnaast is het belangrijk om producten zonder parfum te gebruiken. Ingrediënten die juist goed zijn voor uw huid waarvan het van groot belang zijn dat ze in uw verzorgingsproducten zitten, zijn ceramiden, niacinamide, hyaluronzuur, dimethicone, glycerine en petrolatum.

3. De luchtvochtigheid in uw huis verhogen

Doordat bij koude temperatuur de verwarming een tandje hoger staat, wordt er nog meer vocht uit de lucht verwijderd. Het kan daarom helpen om de lucht thuis niet droger te maken, door uw was op te hangen in plaats van in de droger te doen, een bakje water aan de verwarming op te hangen of door meer planten in huis te plaatsen en deze met regelmaat te bewateren.

4. Het nemen van kortere en koudere douches

Water kan uw huid uitdrogen. Ook wanneer u geen zeep gebruikt heeft uw huid nog relatief lang de tijd nodig om te herstellen. Het nemen van een douche of bad kan daarom zijn weerslag hebben op de barrière van uw huid. Wel is het echter van belang dat u uw huid actief blijft reinigen om zo verstoppingen en een doffere huid te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u relatief korte douches neemt op een niet al te hoge temperatuur, waarbij u voor het wassen gebruik maakt van producten die mild zijn voor uw huid.

5. Uw kleding aanpassen aan extreme kou

Begeeft u zich voor een langere periode in extreem lage temperaturen? Dan kunt u zich hier het beste goed op kleden. De warme kleding helpt voorkomen dat er minder huidvocht zal verdampen. Ook het dragen van een sjaal en muts hebben hierbij een helpend effect.

6. Uw huid beschermen tegen de zon

Veel mensen denken dat het beschermen van hun huid gedurende de winter onnodig is, omdat de zon niet of weinig schijnt. Niets is echter minder waar; gedurende het gehele jaar is er UV-straling aanwezig die ook door autoramen en kleding kan komen. Het is daarom van groot belang dat u uw huid ook in de winter beschermt met een goede SPF. Gaat u schaatsen of begeeft u zich in de sneeuw? Dan is het belangrijk dat de weerkaatsing van de straling van het UV-licht in de sneeuw en op het ijs actief is, tot zo’n 80% van de straling wordt door de sneeuw weerkaatst.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu