Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Grove poriën in het gezicht; hoe te verkleinen en te behandelen

24-03-2020

Mee-eters en grove poriën zijn huidproblemen die erg hardnekkig en moeilijk te behandelen zijn. De meeste huidverzorging die op de markt verkrijgbaar is voor grove poriën, zorgen weliswaar voor een tijdelijke verbetering, maar behoeven intensievere behandeling voor de langere termijneffecten. Heeft u ook last van mee-eters en grove poriën en zit u met uw handen in het haar? In dit artikel leest u welke manieren er zijn om mee-eters en grove poriën op een effectieve en langdurige manier te behandelen.

De oorzaak van grove poriën

De huid maakt talg aan om de huid soepel te houden, maar soms wordt er teveel talg aangemaakt. Vooral op de zogeheten T-zone (die loopt van de kin langs de neus naar het voorhoofd) kan er weleens een overschot aan talgproductie plaatsvinden. Als er teveel dode huidcellen rondom een talgkliertje blijft zitten, dan kunnen deze huidcellen het talg tegenhouden en de huid gaan verstoppen. Het gevolg hiervan is dat er mee-eters of verstopte poriën ontstaan. Als de poriën vaak verstopt raken en daardoor teveel oprekken, dan zullen deze poriën steeds zichtbaarder worden en in kleine zichtbare gaatjes veranderen. Op den duur zal de huidstructuur dan ook een steeds grover en meer oneffen worden.

Een vette huid kan erfelijk zijn en dit is dan ook vaak een oorzaak van grove poriën. De leeftijd speelt daarnaast ook een grote rol. De huid wordt namelijk minder elastisch en steeds slapper naarmate we ouder worden, waardoor de poriën ook minder makkelijk samen kunnen trekken. Het resultaat is dat de poriën zichtbaarder zullen worden op het huidoppervlak. Verder krijgt u ook meer kans op grove poriën als u teveel cosmetica en vettige crèmes gebruikt en uw huid niet genoeg reinigt. De talg, make-up en verzorgingsproducten blijven dan op de huid liggen en zullen uw poriën extra verstoppen, waardoor uw huid op de lange termijn steeds een grovere structuur gaat krijgen.

Hoe grove poriën te behandelen?

Grove poriën zijn lastig te behandelen. Een rijpe huid met grote poriën kan namelijk niet meer getransformeerd worden tot een gladde babyhuid. Dit heeft te maken met het feit dat we allemaal verouderen en de huid veel te verduren krijgt tijdens de puberteit.

Gelukkig is het wel mogelijk om dit verouderingsproces te vertragen, de structuur van de huid en poriën te verfijnen en te voorkomen dat deze nog grover zullen worden.  Pour Tous biedt hierin de volgende behandel methode:

Fractional Erbium Pixel Laser

De Fractional Erbium Pixel behandeling is een zeer effectieve behandeling voor grove poriën. Deze laser geeft nauwkeurig en gecontroleerd lasterstralen af en deze warmen de huid op. De warmte activeert de aanmaak van nieuwe bindweefselcellen, die ervoor zorgen dat uw huid weer elastischer en sterker wordt. Het resultaat is dat uw huid op den duur steeds egaler en verfijnder wordt.

Meer weten? Neem contact op met één van onze huidspecialisten via 030-2332843 of info@pourtous.nl  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu