Huidverjonging en definitief ontharen - Pour Tous Utrecht
Afspraak maken

Bikinilijn ontharen of scheren zonder irritatie; hoe doe je dat?

10-07-2018

Nu de zomer er weer is begonnen zult u ongetwijfeld extra mooi voor de dag willen komen, een onverzorgde bikinilijn is dan het laatste waar u aan wilt denken. Een mooie, verzorgde bikinilijn is echter voor veel vrouwen een uitdaging op zich. In veel gevallen levert de verzorging van de bikinilijn, inclusief het scheren, vaak de nodige irritatie op. Irriterende plekjes, rode bultjes, we kennen het allemaal. We leggen u daarom graag uit hoe u kunt zorgen voor een perfecte bikinilijn zodat u deze zomer zonder problemen op het strand kunt liggen.

Een goede verzorging van de bikinilijn is niet alleen vanuit cosmetisch oogpunt wenselijk, ook wat betreft de persoonlijke hygiëne heeft het veel voordelen. Vaak wordt het schaamhaar volledig of gedeeltelijk geschoren of gaat men aan de slag met het harsen of het epileren. De meeste vrouwen kiezen echter voor de meest eenvoudig manier van ontharen, namelijk het scheren. Waar u ook voor kiest, uiteindelijk telt alleen het resultaat.

Bultjes of roodheid rondom de vagina na het scheren van uw bikinilijn

Het grootste nadeel van het scheren van de bikinilijn is dat er vaak bultjes en een rode, geïrriteerde huid ontstaat. Dat is niet alleen vervelend, de kleine wondjes die door het scheren ontstaan leiden niet zelden tot een infectie door de aanwezigheid van bacteriën. Een andere veelvoorkomende klacht is het ontstaan van ingegroeide haartjes. Gelukkig kunt u met een aantal handige tips de meeste problemen bij het bijwerken van de bikinilijn voorkomen.

Tips om irritatie en andere ongemakken te voorkomen

Scheer uw bikinilijn bij voorkeur net nadat u heeft gedoucht of in bad bent geweest. Het warme water zorgt voor een soepele huid waardoor de kans op het beschadigen van het huidoppervlakte minimaal is.

De nabehandeling is minstens zo belangrijk! Was de huid na het scheren goed, zo voorkomt u dat gel- of zeepresten aanwezig blijven en voor irritatie kunnen zorgen.

Schaamhaar epileren

Als u geen liefhebber bent van het scheermes, kunt u ook overwegen om de schaamstreek te epileren. Er zijn diverse epileerapparaten verkrijgbaar, eventueel met een opzetstuk om het scheren extra comfortabel te maken. Het voordeel van het epileren in vergelijking met het nat scheren is dat u de haartjes samen met het haarzakje verwijdert. Hierdoor blijven de haartjes langer weg en kunt u dus langer genieten van een perfecte bikinilijn. Het nadeel is echter dat het epileren relatief pijnlijk kan zijn, de schaamstreek is immers erg gevoelig.

Mocht u liever wel willen epileren, probeer dan de huid eerst te scrubben. Hiermee worden de dode huidcellen verwijdert, waardoor de kans op ingroeiende haren kleiner is. Daarnaast is het belangrijk om enkel die producten te gebruiken die geschikt zijn voor de schaamstreek. Na het epileren dient u de huid tot rust te laten komen, voorkom dus dat de behandelde huid te veel wordt blootgesteld aan het zonlicht.

De bikinilijn harsen

Naast het scheren of het epileren kunt u er ook voor kiezen om de huid te harsen. Het grootste voordeel van harsen is dat het een effectieve manier van ontharing is, doordat u een groter oppervlak in een keer kunt behandelen. Om de schaamstreek goed te kunnen harsen is het wel van belang dat de haren niet te lang zijn. Een ideale lengte is namelijk 5 millimeter. Om het harsen zo goed mogelijk te laten verlopen is het aan te raden om gebruik te maken van zogenaamde waxstrips. Omdat het harsen behoorlijk wat druk op de huid zet is het belangrijk dat u na het harsen geen douche of bad neemt. Ook het zonnebaden of zwemmen zou u moeten vermijden zodat de huid tot rust kan komen.

Wat is de functie van ons schaamhaar?

Bij elke scheer-, epileer- of harsbeurt is het logisch dat u zich afvraagt waarom we schaamhaar hebben. Immers, we zijn het liever kwijt dan rijk. Het hebben van schaamhaar is een puur natuurlijk proces. Ons lichaam geeft daarmee eigenlijk aan dat we geslachtsrijp zijn. Van oudsher heeft het haar een beschermende functie. Het gebied wat door het schaamhaar wordt bedekt is immers vrij gevoelig. Een goede bescherming van de plasbuis en de vagina is dan ook logisch gezien het klimaat. Een andere reden voor het hebben van schaamhaar is dat dit zorgt voor een goede verspreiding van feromonen. Deze geurstoffen zijn belangrijk omdat ze bepalend zijn voor onze seksuele voorkeur.

Schaamhaar en de mode

Het zal u zonder meer zijn opgevallen dat het schaamhaar zich uitstekend leent voor verschillende vormen van creatieve expressie. Ook al is de kans groot dan u behoort tot de groep die zich bij voorkeur volledig ontdoet van het schaamhaar, er zijn ook vrouwen (en mannen in mindere mate) die het schaamhaar omtoveren tot een kunstig geheel. Zo kunnen er verschillende motiefjes in geschoren worden en kan u uw schaamhaar ook tonen in de vorm van een hartje, een streepje of een driehoekje. Uiteraard is dat voor iedereen verschillend. Veel belangrijker is dat u zich prettig voelt.  • CATEGORIEËN

  • VOLG POUR TOUS
    
    Menu